Business canvas: Van verlaten plek naar top locatie.

Business canvas: Van verlaten plek naar top locatie.

    “Dit is de mooiste plek van West-Brabant maar je kan en mag er niets!”

    Nadat Natuurmonumenten haar locatie aan het Benedensas verliet, ontstond er een verlaten plek op 1 van de mooiste plekken van West-Brabant, vertelt Robbert Akkermans. Het recreatie- en familiebedrijf ‘Akkermans Leisure & Outdoor’ zit een steenworp verder op gevestigd, en de familie een doorn in het oog dat deze unieke locatie niets bijdraagt aan de recreatiewaarde van het gebied. We hebben het hier tenslotte over 1 van de oudste sluizen uit Nederland, en de plek waar ‘Merijntje Gijzen’ werd gefilmd. De aanliggende Dintelse Gorzen is een prachtig wandel- en fietsgebied.

    Om de locatie te kunnen exploiteren, dienen de ondernemersactiviteiten vergund te zijn en dient de bestemming van het pand overeenkomstig te zijn met deze activiteiten.  Robbert zet zijn bestemmingsplan kracht bij door deze te laten visualiseren. In een aantal visualisaties worden de kansen en ambities weergegeven.

    “De toevoeging van deze design-sketches hebben de procesgang i.r.t. gemeente versneld. Steven heeft voor ons een set visuals gemaakt waaruit onze intenties worden weergegeven. Eerder hielp Steven ons op dezelfde manier bij de aanleg van onze golfbaan in de Heense Polder. We hebben hetzelfde proces doorlopen voor ons restaurant en huiskamer-cafe aan het Benedensas.” – Robbert Akkermans.

    kijk voor meer info op: facebook of de website van Bierhuis Benedensas.