Ravelijnlezing 2016 – Maintenance

Ik ben op zoek naar zwarte zwanen. Ik ben op zoek naar mensen die antwoorden hebben op vragen die ik nog niet ken. Ravelijnlezing 2016 – Commodore drs. Mario Verbeek.

Op 26 mei 2016 opende Rob Snepvangers de 8ste Ravelijnlezing met het thema: Maintenance. In een volle theaterzaal werd onder leiding van prof. drs. Henk Akkermans het onderwerp toegelicht door verschillende sprekers. Bijzonder is de rol van de F-35. De komst van deze nieuwe straaljager heeft een enorme impact op de West-Brabantse regio. De term “maintenance” weerklinkt in de vorm van kennis, werkgelegenheid, preventie, investering- en ontwikkelbeleid. Commodore drs. Mario Verbeek laat zien hoe we ons staande kunnen houden tijdens exponentieel groeiende ontwikkeling. De roep om cross-sectoraal samen te werken is groter dan ooit. “Ik zoek mensen die antwoorden hebben op vragen die ik nog niet ken”. Hiervoor moet ik ook over de grenzen heen kijken. Dat die grens op de luchtbasis is opengegaan tussen overheid en ondernemers juich ik enorm toe, aldus commodore Mario Verbeek. Drs. Michiel van der Maat bevestigd deze ontwikkeling – en licht toe hoe hij de belangen van Fokker in het F-35 Joint Strike Fighter programma behartigd.