Poppodium Gebouw-T: biobased ontwikkeling

Poppodium Gebouw-T: biobased ontwikkeling

  “Naast een beeldvanger ook een sterke wrap-up van onze sessie.” – Gert-Jan de Koster – Gebouw-T.

  Gebouw-T in Bergen op Zoom heeft de ambitie om het eerste biobased poppodium van Nederland worden. Deze week zijn in een kerngroep tien uiteenlopende projecten besproken die in de komende anderhalf jaar verder worden uitgewerkt. De verschillende plannen die samen moeten leiden tot ‘verbiobasering’ van het poppodium lopen uiteen van biologisch afbreekbare drinkbekers en barmuntjes van zetmeel tot biobased gevelplaten en merchandise T-shirts gemaakt van algen.

  Volgens Gert-Jan de Koster, directeur van Gebouw-T, leent een poppodium zich er goed voor om stappen te zetten in de biobased economy. “Door de laagdrempeligheid van een poppodium kun je de consument goed bereiken. Daarnaast zijn er in deze regio genoeg kansen op biobased gebied.”

  Per project wordt bekeken hoe de plannen verder kunnen worden uitgewerkt en welke partijen erbij betrokken worden. Een belangrijke rol is weggelegd voor kunstenaars. De Koster: “Kunstenaars kunnen extra waarde toevoegen aan de biobased projecten die we voor ogen hebben. In plaats van de bezoeker een groezelige, gerecyclede beker te geven is het veel interessanter om bijvoorbeeld een beker met een inscriptie van een bekende muzikant te ontwerpen.” Onder meer studenten van de Design Academy zullen betrokken worden bij de projecten.

  Toolkit
  Het project krijgt steun van onder meer Green Chemistry Campus en Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur. De Koster: “Uiteindelijk willen we een voorbeeld zijn voor andere poppodia en publieke ruimtes in Nederland. Naar aanleiding van onze bevindingen gaan we een toolkit maken zodat bedrijven er zelf mee aan de slag kunnen.”

  bron: www.agro-chemie.nl